1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Цветя от цял свят ще събере Международното търговско изложение във Вийфуйзен, Холандия

Цветя от цял свят ще събере Международното търговско изложение във Вийфуйзен, Холандия

От съпътстващата програма посетителите ще научат идеи и новости в бизнеса

Невероятна феерия от цветя, пред която и най-развихреното въображение бледнее. Това ще видят посетителите на международното търговско изложение по цветарство от 3-и до 5-и ноември т.г. в холандския град Вийфуйзен. Над 160 са вече фирмите, заявили участие в експото. Сред тях, освен холандски, ще има и изложители от цял свят. Представени ще бъдат Тайван, Германия, Южна Африка, Еквадор, САЩ, Шри Ланка, Хонконг, Италия, Швейцария, Германия, Етиопия, Колумбия, Израел, Великобритания, Дания, Белгия, Перу, Русия, Литва, Кения, Мексико, Франция, Полша, Испания, Уганда.

Събитието ще събере под един покрив всички участници в бизнеса – от тези, които отглеждат цветя, до търговците и дистрибуторите. Предвидените изложбени площи са 13 хил. кв. м, като има и възможност да бъдат удвоени. Освен огромното разнообразие от красиви растения, тук ще бъдат представени също посадъчни и всички други видове материали, инструменти и продукти, необходими за производството на красивите растения. Вратите на изложението са отворени през всеки от трите дни от 10 до 18 часа.

Датите за експото са избрани неслучайно: първата седмица на ноември е най-подходяща за подобен род прояви, свързани с цветарския бизнес. Още едно предимство в случая е и разстоянието – само 10 км, което може да се измине за не повече от 15 мин. до Аалсмеер, където през същата седмица любителите на красотата ще могат да видят друго подобно изложение – „FloraHolland”.

Освен да се насладят на приказните творения на природата, гостите ще могат да научат и много нови неща от съпътстващата програма. В сряда, 3 ноември, тя ще предложи няколко семинара. Темите са: „Нисък шум, високи печалби: предимствата на нискошумовите товарни автомобили и дистрибуцията в градски условия нощем”; „Система за мониторинг на качеството (QMS) Gerbera: От развитието до икономическата ефективност”; „Третиране след прибирането на прясно откъснати цветя”; „Защо цветарите имат значение – общ преглед на традиционните дребни производители в бранша и значението им за цветарската индустрия”; „Устойчиво развитие в практиката”. А на следващия ден, четвъртък, ще е конгресът „Възможности и заплахи за доставките на цветя и растения на пазара на дребно”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.