1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Премиерът Бойко Борисов е провел среща с природозащитници

Премиерът Бойко Борисов е провел среща с природозащитници

Снимка:

Коментирани са и въпроси във връзка с опазването на защитените територии на Витоша

Премиерът Бойко Борисов е провел среща с природозащитници, във връзка с опазването на защитените територии на Витоша, предаде Агенция „Фокус”.

Срещата се е провела в Министерски съвет днес. Обсъден е бил начинът на ползване на някои територии на Витоша. МЗХ е приело аргументите на еколозите и днес ще се проведе среща в министерството. На нея еколозите ще получат допълнителна гаранция, че защитените територии ще бъдат опазени от намесата на човешката ръка.

На срещата в Министерски съвет са коментирани и въпроси във връзка с опазването на крайречните гори. Следващата седмица ще бъде проведена среща между сформираната работна група и „Пожарна безопасност и защита на населението”. Коментиран е също и проблемът с тежката наказателна процедура в Европейската комисия спрямо България относно заменките на гори.

Председателят на Управителния съвет на природозащитната организация „Зелени Балкани” Тома Белев каза, че трябва да се поощрява железопътният и електрическият транспорт. Строителството на метрото в София е пример как трябва да се усвояват европейски средства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.