1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейският съюз готви ново законодателство в парфюмерийната индустрия

Европейският съюз готви ново законодателство в парфюмерийната индустрия

В името на това да бъдат защитени податливите към алергии потребители е възможно да бъде ограничена - и дори да бъде забранена, употребата на натурални съставки

Европейският съюз готви ново законодателство в парфюмерийната индустрия, което от сега разбуни духовете в този бранш. В името на това да бъдат защитени податливите към алергии потребители е възможно да бъде ограничена - и дори да бъде забранена, употребата на натурални съставки в парфюмите, информира БНТ.

Идеята парфюмите да се произвеждат без натурални съставки, за да не предизвикват алергии, може да удари най-строго пазените тайни в този бизнес - формулите на ароматите. Само за илюстрация - един от най-реномираните днес парфюми е видял бял свят едва след петия опит на своя създадел в далечната за нас 1921 година. А по това време лекарите все още не са проявявали толкова загриженост за публичното здраве.

Затова пък дамите и тогава са били толкова безкомпромисни към външния си вид, колкото са и днес. С тази разлика, че сега това е индустрия за 25 милиарда долара. Ако бъде решено да не се използват натурални съставки, може да се наложи редица утвърдени марки да променят формулите на своите парфюми. Надали обаче някой ще си признае това.

Както и никой не споделя състава на формулата си, защото за "големите" - на практика това е формулата на успеха. Предстои да видим дали новата година ще донесе нови вълнения в този свят на емоции.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.