1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ-Бургас спира строителството в Иракли заради констатирани нарушения

РИОСВ-Бургас спира строителството в Иракли заради констатирани нарушения

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите

Принудителна административна мярка за спиране на строителството в Иракли ще наложи Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ)-Бургас заради констатирани несъответствия между одобрените параметри в издаденото решение по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и разрешенията за строеж. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

По Закона за опазване на околната среда ще бъдат предприети административнонакзателни мерки срещу възложителя „Емона 2000“ ЕООД. На фирмата-инвеститор ще бъде наложена максималната глоба от 20 000 лв. поради факта, че се е отклонила като физически параметри на строителството от издаденото Решение по Оценка на въздействието върху околната среда. Разпоредената от министър Нона Караджова проверка на терен на строителството на ваканционния комплекс в Иракли, която беше извършена на 15 януари 2013 г., установи несъответствие между издадените от община Несебър разрешения за строеж и издаденото от РИОСВ-Бургас решение по ОВОС.

За общо 8 бр. къщи и 3 склада над одобреното с Решението по ОВОС са били издадени разрешения за строеж. За това нарушение ще бъдат предприети административно-наказателни мерки – глоба и имуществена санкция, срещу длъжностното лице, одобрило проектите и издало разрешенията за строеж. Строителството ще бъде спряно до отстраняване на констатираните нарушения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.