1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. „Природа, Лов, Риболов 2013“- привлекателно за ценителите на природата и ловните трофеи

„Природа, Лов, Риболов 2013“- привлекателно за ценителите на природата и ловните трофеи

Съчетаването на бизнес и шоу скъсява дистанцията между изложители и посетители

Над 60 фирми предлагат ловно, рибарско и спортно оборудване, облекла и обувки, изработени по върхови технологии, деликатеси от дивеч и риба, ловни трофеи и поставки за тях, високопроходими автомобили и други изделия за туризма и свободното време на изложението „Природа, Лов, Риболов 2013“ в Международен панаир Пловдив, което се провежда от 20 до 24 март.

То беше открито днес от Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, в присъствието на собственика на панаира Георги Гергов, шефовете на държавните горски и ловни стопанства и присъединилият се минути след началото на церемонията бивш земеделски министър д-р Мирослав Найденов. Това стана пред множеството дошли вече посетители.  Тържествената церемония се предшестваше от спектакъл, пресъздаващ бойните техники и умения на прабългарите. Историческата възстановка и юрта с прабългарски облекла и въоръжения бяха показани за първи път на форума, както и действащи реплики на оръжия отпреди 1900 година.

Тази година ангажираните изложбени площи са с 5% повече спрямо 2012-та, а изложбата е съпроводена и от много атракции. Посетителите могат да се забавляват с демонстрации на гълъби и ловни соколи, стрелба с лък и въздушно оръжие, демонстрации с високопроходими автомобили. За децата има безплатни разходки с пони.

„Съчетаването на бизнес и шоу е добре работеща формула, защото скъсява дистанцията между изложители и посетители. Фирмите по-ясно долавят какво искат потребителите и по-бързо отговарят на търсенето“, констатира Иван Соколов. Той обясни и успеха на новия модел, който събира по едно и също време няколко изложения, ориентирани към дома, семейството, хобито, свободното време и модата.

„Убеден съм, че настоящият ловен форум ще предизвика интереса не само на тези, които със своя труд и хоби са свързани с ловното и рибното стопанство, но и на всички любители, заяви и.д. изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Красимир Каменов на 19-то издание на „Природа, Лов, Риболов“, което отново е под егидата на Министерството на земеделието и храните, а Агенцията е съорганизатор. „Стабилните дивечови запаси са един от показателите за степента на развитие на горския сектор”, обяви при откриването на изложбата инж. Каменов.

Най-добрите постижения на ловния спорт могат да се видят на съпътстващата изложението 6-та Националната трофейна изложба, включваща 686 експоната от благороден елен, лопатар, дива свиня, сърна, муфлон, вълк, дива котка, чакал. Тя е подготвена от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ) по повод 115 г. от неговото създаване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.