1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Първи по рода си Оранжев велотур в София

Първи по рода си Оранжев велотур в София

Събитието има за цел да представи българо-холандските културни и икономически връзки

Първи по рода си Оранжев велотур ще свърже в общ маршрут холандското присъствие в българската столица, представяйки българо-холандските културни и икономически връзки. Всеки на колело е добре дошъл на Оранжевия велотур. Организатор на събитието е сдружение Велоеволюция.

Официалното откриване на маршрута е на 26 април (петък). Началната точка е Холандското посолство в България, на ул. „Оборище“ 15, а часът – 15:30. Колоната на колела ще бъде поведена от холандския посланик Карел ван Кестерен. Велотурът ще завърши около 17 часа в Градинката на „Кристал“ (на бул. „Цар Освободител“), където участниците в тура ще разгледат фотоизложбата “Дивият свят на Източните Родопи”, организирана по българо-холандския проект „Новото тракийско злато”. Там холандската логистична компания TNT ще разиграе томбола с оранжева велосипедна награда, като „билетът“ за нея е шапката, която участниците ще получат при старта на тура.

Оранжевият велотур е част от българо-холандската инициатива „Всички на колела“, финансирана от Холандското посолство в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.