1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Откри се Четвъртото издание на фестивала "Зелени дни"

Откри се Четвъртото издание на фестивала "Зелени дни"

Изложението ще продължи до 28 април в градинката пред Народния театър

Откри се Четвъртото издание на фестивала "Зелени дни". По време на изложението посетителите ще могат да опитат сертифицирани биопродукти, да тестват натурална козметика, да се запознаят с екологично ориентирани бизнеси, да се вдъхновят за нови пътувания на малко познати, но много зелени места. Тази година публиката ще научи повече за инициативите за почистване на защитени територии и за кампанията за опазване на вековните гори. Целта на "Зелени дни" е създаването на култура и навици за опазване на околната среда. Природосъобразният начин на живот като философия на бизнеса и продуктово позициониране е идеята, около която се очаква да се обединят изложители и посетители.

Посетителите имат възможността да се включат в интересни дебати и да се запознаят и с една нова инициатива – т.нар. farmhopping, която по интересен начин гради мост между малките ферми и живеещите в града.

Специално внимание е отделено на децата, които ще избират забавления, работилници и игри от богата програма. Познанието за природата и за това как да са отговорни към нея ще стигне до тях под формата на игра.

Част от тях са кулинарна работилница, работилница за правене на лодки, задвижвани от слънчеви панели, на кукли, на красиви предмети, изработени от използвани и стари вещи. Има също обучение по йога и керамика, детско велосъстезание, обучение по катерене. През това време родителите ще могат да се включат в дебат по теми, свързани с отглеждането на здрави и щастливи деца.

"За Земята" ще има свой щанд, на който можете да се запознаете с текущите им кампании, да разберете как може и вие да се включите в тях. Организацията ще събира и средства за традиционното почистване на защитени територии, което тази година ще е в Национален парк „Централен Балкан". Представянето на ежегодните им акции по почистване на тези местности ще е на 26 април от 17 ч.

Организатори на събитието са Българската асоциация за алтернативен туризъм и спортно-туристическа агенция „Одисея-ин".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.