1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. КЗК отмени обществената поръчка за управление на парк "Рила"

КЗК отмени обществената поръчка за управление на парк "Рила"

Възложителят не е разграничил изискванията към участниците, които ще изпълняват различните части на поръчката

Комисията за защита на конкуренцията отмени обществената поръчка, обявена от директора на "Национален парк Рила"  за избор на изпълнител на актуализирания план за управление на парка, се вижда от сайта на институцията.

Поръчката е разделена на три части - актуализиране на общия план, разработване на план за резервата "Риломанастирска гора" и разработване на специално приложение  към системата за наблюдение на биоразнообразието. 

Според комисията необосновано високо е изискването към кандидатите да докажат оборот от над 4.377 млн. лв. от сходни дейности през предходните три години. Причината е, че втората и третата части от поръчката са за много по-малка стойност - съответно 150 хил. и 60 хил. лв. Небосновано завишена е и общата гаранция за участие, смята антимонополният орган. 

Освен това възложителят не е разграничил изискванията към участниците, които ще изпълняват различните части на поръчката като не е уточнил техническите възможности, професионалната квалификация и опита, който трябва да имат. Общи са и образците за техническото и ценовото предложение, което означава, че кандидат може да бъде отстранен при несъответствие на някое от двете предложения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.