1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Дамян Вътев спечели приза „Млад фермер“ за 2013 г. на Фондация „Еврика“

Дамян Вътев спечели приза „Млад фермер“ за 2013 г. на Фондация „Еврика“

Снимка:

Останалите отличия са за „Постижения в науката“ и „Млад Мениджър“

На традиционна церемония Фондация „Еврика“ раздаде ежегодните си награди в 3 конкурсни категории: „Постижения в науката“, „Млад Мениджър“ и „Млад фермер“. Сред условията на конкурса е ограничението претендентите да са на възраст до 35 години, а окончателният избор на победителите се извършва от специално жури за всяка категория. С връчването на призовете организаторите на надпреварата имат за цел да  стимулират най-добрите постижения в съответната област и популяризиране на най-талантливите и способни млади хора, на тяхната дейност и успехи, сподели за AGRO.BG Боряна Кадмонова, изпълнителен директор на Фондация „Еврика“.

Победител в категорията „Млад фермер“ стана Дамян Вътев. Той има бакалавърска степен по „Стопанско управление“, а още преди да стартира самостоятелен бизнес, помага в месопреработвателното предприятие на баща си. В момента младият фермер се занимава с животвовъдство и зърнопроизводство в Севлиевския регион. Дамян Вътев вече има идеи за бъдещото развитие на своето стопанство и смята, че земеделието може да бъде доста перспективен бизнес за младите хора в България.

Наградата за постижения в науката за 2013 г. беше присъдена на Славея Петрова, магистър по специалността „Екология и опазване на екосистемите“. Млад мениджър на 2013 г. стана Николай Бойков, магистър по философия и връзки с обществеността, който от 2009 г. оглавява РR агенция.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.