1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Регионалните дирекции на ДФЗ обработват заявленията по мярка 112

Регионалните дирекции на ДФЗ обработват заявленията по мярка 112

Снимка:

Бюджетът по мярката е 10 млн. евро

От тази седмица е започнала процедурата по класиране на подадените през миналата година проекти на млади фермери. Регионалните дирекции на ДФЗ обработват документацията по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Фонда за Агро ТВ.

Очаква се администрацията да обработи подадените заявления до началото на следващата седмица, след което ще излезе класирането на одобрените проекти. Бюджетът по мярката е 10 млн. евро, като финансовата помощ за един кандидат е до 25 хиляди евро.

Припомняме ви, че мярката беше една от най-атрактивните по ПРСР за периода 2007-2013 г. Поради това от МЗХ обещават тя да бъде първата стартирала от новата Програма за развитие на селските райони. Очаква се проекти на млади фермери да се приемат в края на май – началото на юни. Приемът ще изисква регистрация като земеделски производител 18 месеца преди кандидатстването. Целта на мярка 112 е да улесни младите фермери при създаването и модернизирането на стопанства, опазване на околната среда, хигиена и хуманно отношение към животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.