1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Все по-малко стават площите с ръж у нас

Все по-малко стават площите с ръж у нас

Културата не е атрактивна за масово отглеждане по полетата

Все по-малко стават площите с ръж у нас. По официални данни през 2012 г. в България са произведени 22 000 тона ръж. Въпреки завишената консумация на ръжен хляб, площите, засети с културата са били едва 60 000 дка в цялата страна. 

За първи път през есента на миналата година Петър Петров решава да засее 17 дка ръж. Количеството е малко, но фермерът ще го използва само за собствени нужди – производство на домашен ръжен хляб.  

Въпреки полезните качества на ръженото брашно, тази култура не е атрактивна за масово отглеждане по полетата. Защо земеделските производители не я залагат в сеитбооборота си?

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.