1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма загубени средства по ПРСР за 2013 година

Няма загубени средства по ПРСР за 2013 година

Снимка:

Към момента на България са възстановени 290 млн. лв.

До 21 март 2014 година в Министерството на земеделието и храните не е постъпвал документ от Европейската комисия, в който да се изразява намерение за невъзстановяване на изплатени суми по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 2013 година.

Към момента на България са възстановени 290 млн. лв. Това е първият транш от средствата, които ЕК възстановява на България. Практиката на разсрочено възстановяване на средства се прилага през последните две години от работата на ЕК. В този период пълният размер на заявяваните разходи в декларациите за четвъртото тримесечие на съответните календарни години /Q4/ не се е възстановявал еднократно, а на минимум два транша.

В началото на 2014 г. ЕК отново обърна внимание на държавите членки, че заявените за възстановяване разходи по ПРСР за последното тримесечие на 2013 г. е възможно да бъдат възстановени на няколко транша.

Очакваме в следващите месеци да бъдат възстановени и останалите средства по подадената от България декларация за разходите за последното тримесечие на 2013 г. Заявените за възстановяване средства са в размер на 693 млн. лв. общо публични средства, заявяват от агроведомството.

 

Етикети ПРСР, МЗХ, средства
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.