1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В силистренското с. Нова Черна ще представят възможностите за подпомагане на тютюнопроизводителите

В силистренското с. Нова Черна ще представят възможностите за подпомагане на тютюнопроизводителите

Семинарът ще се състои на 11 април

На 11 април, петък, от 15.00 ч. в с. Нова Черна, общ. Тутракан, област Силистра, комплекс „Роял” ще се проведе съвместна информационна среща - семинар организирана от НССЗ /Териториален областен офис – Силистра/, ССА /Опитна станция по земеделие - Хан Крум ДП/ и Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 на тема "Основни технологии за тютюнопроизводството за Североизточна България".

Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - гр. Силистра ще представят възможностите за подпомагане на земеделските производители, през новия програмен период 2014 – 2020 г.

На семинара гл. ас. д-р Майя Мутафчиева - Опитна станция по земеделие - Хан Крум ДП, ще запознае фермерите със сортовата структура и добрите земеделски практики в производството на тютюнев разсад, отглеждането на тютюна след разсаждане, икономически важните болести и неприятели, както и с прибирането и съхранението на тютюна.

Георги Ралчев - държавен експерт в Дирекция „Държавни помощи и регулации“ в Министерство на земеделието и храните, ще разясни предстоящите промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Цветан Филев - председател на Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010, ще запознае присъстващите със създаването на Регистъра на тютюнопроизводителите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.