1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 300 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Враца

Иззети са 300 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Враца

Снимка:

Хванато е лице, извършващо продажба на жива риба по време на забрана

Хванато е лице, извършващо продажба на жива риба по време на забрана и са иззети 300 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Враца и Ямбол.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав, в района на град Оряхово. При речен километър 683 е заловено лице, извършващо продажба на жива риба – морунаж, с общо тегло 6 кг. На нарушителя е съставен акт за продажба на риба в прясно състояние по време на забрана, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Рибата е иззета и в последствие дарена на Дом за деца лишени от родителски грижи “Асен Златаров” град Враца.

По сигнал, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ямбол съвместно със служители на Гранична полиция и Горска стража са извършили проверка на язовир „Малко Шарково“. По време на извършен обход по суша и вода са открити и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра.  Уловената в тях около 150 кг риба /130 кг шаран и 20 кг сребриста каракуда/ е освободена и върната обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.