1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачно и дъждовно ще е времето днес

Облачно и дъждовно ще е времето днес

Повече валежи се очакват в западната половина от страната и на места в Дунавската равнина

Днес (18.04.2014 г.) ще е облачно и дъждовно. Повече ще са валежите в западната половина от страната и на места в Дунавската равнина, в Североизточна България ще има и гръмотевици. След пладне от югоизток преваляванията ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и след обяд в Източна България ще е умерен. Максимални температури - от 8°-10°С в западните до 14°-15°С в югоизточните райони. В София около 8°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за април и ще се понижи още малко.

Над планините ще е облачно, мъгливо, с валежи предимно от сняг. Вятърът ще се ориентира от юг, югозапад – до умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 5°С, на 2000 метра - около минус 1°С.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. След обяд от юг преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще е слаб от юг, югоизток. Максимални температури по крайбрежието 12° - 15°С. Температурата на морската вода е 10°-12°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.