1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за обилни валежи е обявен в 16 области от Западна и Централна България

Жълт код за обилни валежи е обявен в 16 области от Западна и Централна България

Максималните температури ще са от 6°-7°С в Югозападна България до 17°-18°С в Източна България

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес (19.04.2014 г.) в 16 области от Западна и Централна България, съобщиха от НИМХ към БАН.

Дъжд ще вали във Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Старозагорска, Пловдивска, Кърджалийска, Смолянска, Пазарджишка, Благоевградска област, София - област и София град, както и в Кюстендилска и Пернишка област.

Над Източна България, главно в следобедните часове и през нощта срещу неделя, ще има увеличения на облачността и на места ще превали - предимно слаб дъжд. Южният вятър в източната половина от страната временно ще се усили.

Максималните температури ще са в доста широки граници – от 6-7°С в Югозападна България до 17-18°С в Източна, в София около 7°С.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Вятърът ще е умерен и силен, предимно от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 5°С, на 2000 метра - около минус 1°С.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по-късно през деня. Само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен, временно и селен юг-югоизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието 13°С - 16°С. Температурата на морската вода е 11°-12°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.