1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 23 юни ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите на бедствието във Варна

23 юни ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите на бедствието във Варна

Снимка:

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите

Понеделник - 23 юни ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите на бедствието във Варна. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Днешният ден е обявен за неучебен в цялата община Варна, съобщиха от пресцентъра на общината. В засегнатия от дъждовете и наводненията кв. "Аспарухово" няма да работят и детските градини и ясли. Решението е съгласувано с Регионалния инспекторат по образованието във Варна.

Започнало е и досъдебно производство за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на 9 души по време на природното бедствие във Варна, съобщиха от окръжна прокуратура.

Разследването е за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Действията по разследването са започнали незабавно след известяването на трагедията. Към момента те продължават с повторен оглед на местопроизшествието и назначената съдебно- медицинска аутопсия на пострадалите лица.

По последни данни на МВР потвърдените жертви са 9 във Варна и 1 в Добрич. Трима души в Морската столица все още се издирват. В Добрич пък над 150 души са били евакуирани, а във Велико Търново - 40. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.