1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Оставка подадоха членовете на Управителния съвет на ДФЗ

Оставка подадоха членовете на Управителния съвет на ДФЗ

Решението за това е станало ясно по време на заседанието на институцията

Оставка подадоха членовете на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", които присъстваха на днешното заседанието в Министерство на земеделието.

Решението за това е станало ясно по време на заседанието на институцията. Единствено директорът на фонда Мирослав Николов отказа да напусне поста си.

По думите на Николов не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поискани техните оставки. Това беше, нищо не се дискутира от дневния ред, продължи Николов. По думите му след това членовете на УС на фонда са напуснали поетапно, пише standartnews.com.

Така след почти петнайсетминутно заседание в земеделското министерство Държавен фонд "Земеделие" остана без управителен съвет.

Припомняме, че конфликтът между Министерство на земеделието и храните и фонд "Земеделие" започна преди няколко седмици. Тогава министър Греков поиска оставката на Николов и на неговия заместник Виолета Александрова заради подадени оплаквания от бенефициенти на ДФЗ.

Димитър Греков подаде и сигнал до прокуратурата за неправомерно одобрени от структурата проекти. От своя страна от ДФЗ също сезираха държавното обвинение.

Оставката на ръководителите на ДФЗ трябваше да бъде гласувана на заседание на Управителния съвет на 3 юли. То обаче не се състоя поради неприсъствие на представителите на институцията.

Животновъдите от своя страна се заканиха на масови протести в цялата страна. Причина за тяхното недоволство е липсата на решения по важни въпроси, които УС на Държавен Фонд „Земеделие“ отлага за пореден път.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.