1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. УзанаПолянаФест 2014 започва днес

УзанаПолянаФест 2014 започва днес

Организаторите обещават разнообразие от паралелно случващи се събития

УзанаПолянаФест 2014 ще се състои на 18-19-20 юли в местността Узана, Община Габрово. Фестивалът се организира от Фондация „ТАЙМ – Екопроекти“ с финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез ПУДООС и Община Габрово.

Връзката между лична и социална промяна ще е акцент на тазгодишния тридневен зелен фестивал УзанаПолянаФест. И този път организаторите обещават разнообразие от паралелно случващи се събития, работилници, практики и демонстрации – на голямата сцена,в Презентационния, Детския и Дзен центрове, в АртАтелиета и ЕкоАкадемия, през ЕкоПазара. И разбира се на фона на приятна музикална програма.

Освен че ще могат да се включат в дискусии по зелени теми и разнообразни работилници (за месене на хляб, изработка на биоразградими кофички, техники като плъстене на вълна...), на Узанската поляна посетителите ще могат да посетят и лятно кино и да изберат между подбраните екологично-ангажирани филми: документалната лента "Глобална заплаха" за последиците от глобалното затопляне и от супертайфуна Хайян във Филипините; 180° юг, който проследява пътешествие на Ивон Шуинар и Дъг Томпкинс към Патагония; двата късометражни филма "Непознатите гори" и "Есетрите. Запази дунавското богатство." на природозащитната организация WWF; четири късометражни филма на тема "Преработка във фермата и директни продажби", представящи опита на Италия и Швейцария.

Специален гост на събитието ще бъде американецът от Илинойския университет Джон Мълроу, който ще демонстрира метода си на работа за устойчиво развитие, който промотира от Азия до Южна Америка. Вечерта на 19.07. Филка Секулова от Свободния университет в Барселона ще изнесе лекция за алтернативи в икономикатa.
Безплатни автобуси ще извозват гостите на фестивала от Габрово към местността.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.