1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Втори Национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе в Поморие

Втори Национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе в Поморие

За най-малките посетители ще има медени занимания през целия период на Фестивала

Втори Национален фестивал на меда „Мед, море и слънце“ ще се проведе в Поморие в периода 25 юли- 17 август 2014 година.

Официалното откриването на Фестивала ще бъде на 26 юли (събота), от 10:00 часа, на централната пешеходна алея (срещу храм „Свето Рождество Богородично”).

Изложбата базар на мед и пчелни продукти ще се провежда всеки ден от 9:30 до 21:30 ч. Жителите и гостите на Поморие ще имат възможност да опитат над 20 вида мед, да научат повече за лечебните му свойства и да се запознаят с различни пчеларски техники.

За най-малките ще има интересни медени занимания през целия период на Фестивала.

На 26-ти и 27-ми юли, в Здравница „Сан Марина” ще се проведе двудневен семинар. Лектори ще бъдат: Кирилка Янина – началник отдел „Месо и пчеларство” в Държавен фонд „Земеделие”; Силвия Василева, Златка Възелова и Диана Атанасова – Министерство на земеделието; проф. Христо Мермерски – най-известният природен лечител у нас; Константин Якофов – пчелар № 1 за 2005 г.; Симеон Тодоров – пчелар № 1 за 2009 г. и председател на Клуб на пчеларите № 1 в България и Любомир Григоров.

Темите в семинара са свързани с проблемите в пчеларството, тенденциите за развитие, възможностите за финансиране по оперативни програми, медицинското приложение на меда и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.