1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. „Синята планета“ внесе жалба срещу проверка за сеч в Ботевградско

„Синята планета“ внесе жалба срещу проверка за сеч в Ботевградско

Причина за сигнала са действията на ръководителя на комисията, извършила проверката

Сдружение „Синята планета” внесе жалба срещу ръководителя на комисията, която е извършила проверка на горска сеч в Ботевградско.

Причина за сигнала са действията на държавния служител инж. Радка Христова Бояджиева, главен експерт при Регионална дирекция по горите – София по време на оформянето на протокол с резултатите от теренните проверки, направени в прериода 9 – 11 юли.

„След като приключи със съставянето на документа и запозна със съдържанието му всички присъстващи (15 души), и те се съгласиха да го подпишат, тя взе протокола и го отнесе в административната сграда на ТП ДГС – Ботевград. Там запозна със съдържанието му Директора на ТП ДГС – Ботевград инж. Веселин Нинов. С тези поощряващи неравноправието действията, инж. Бояджиева изнерви до краен предел и нагнети напрежение между присъстващите. В крайна сметка инж. Радка Бояджиева редактира протокола по искане на директора на Горско стопанство – Ботевград инж. Веселин Нинов.“, пише в жалбата на сдружението.

Оплакването е изпратено до Министерство на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по горите и до депутата от Коалиция за България и лидер на „Екогласност“ Емил Георгиев.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.