1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ръководството на ДФ „Земеделие“ – РА и агробизнесът ще решават съвместно възникнали проблеми

Ръководството на ДФ „Земеделие“ – РА и агробизнесът ще решават съвместно възникнали проблеми

Снимка:

Целта е да се изгради конструктивен диалог между двете страни

Ръководството на ДФ „Земеделие“ – РА ще провежда периодични срещи с представители на браншовите организации, които работят в сектора на селското стопанство в България. На тях ще се обсъждат и решават всички въпроси и проблеми, които възникват в процеса на работа между държавната структура и кандидатите за подпомагане. Това съобщи изпълнителният директор на институцията Атанас Добрев по време на първата среща с представители на аграбизнеса, която се проведе във Фонда.

Целта на тези срещи е да се изгради конструктивен диалог между двете страни за оптимизиране на работата, каза Добрев по време на срещата. Той подчерта, че вратите на ДФ „Земеделие“ са отворени за всички представители на агробизнеса. „От Разплащателните агенции в останалите страни - членки на ЕС оказват пълно съдействие на своите кандидати при подаването на документите и изпълнението на инвестиционните им предложения, така че средствата да достигат максимално бързо и в по-голям размер до ползвателите им. Ние,  като служители на фонд „Земеделие“, създаден със Закона за подпомагане на земеделските производители, сме длъжни да осигурим коректна информация на кандидатите, да им помагаме във всяко едно отношение, а не да пречим и да се крием зад дебелите стени на институцията. Именно тук е разковничето на нашата дейност. Така ще помогнем на хората да могат да синхронизират периода на получаване на субсидиите си с покриване на кредитните задължения към банковите институции. Това касае цялата работа в Държавен фонд „Земеделие“, без значение дали става въпрос за държавни помощи, за селски райони, за директни плащания или за пазарни механизми“, каза още Атанас Добрев.

На срещата присъстваха представители на зърнопроизводителите, на животновъдите, на градинарите и овощарите, на тютюнопроизводителите, на земеделските производители в България, както и на преработвателната индустрия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.