1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новите комбайни Case IH Axial-Flow® 240: Нова технология на прибиране

Новите комбайни Case IH Axial-Flow® 240: Нова технология на прибиране

Разработени са за върхова производителност, лесна работа и изключителна надеждност

С представянето на новите модели от серията Case IH 240 Axial-Flow®, прибиращата технология е направила стъпка напред. След първия по рода си единичен ротор на Case IH, излязъл преди десетилетия, впечатляващата гама от модели и иновации по-късно са въведени на световния пазар. Новите комбайни от гамата 240 доказват, че Case IH като създател на Axial-Flow® роторната технология си остава специалист във високопроизводителните технологии при прибиране на реколтата.

20140729_1204311_500

Най-добрият изпълнител в европейските условия

В новите водещи модели на Case IH мощността на двигателя и ефективността на ротора са допълнително подобрени, за да се оптимизира пропускателната способност във високодобивните култури в условията на прибиране на реколтата в Европа. "Новият двигател Cursor 11 в серията 7240 и новият Cursor 16 за серията 9240 комбайни осигуряват основата за ненадмината мощност и ефективност, заяви Пол Харисън, координатор по прибиране на реколтата за EMEA. – С 16-литровия двигател Cursor 16 CNH Industrial и специалистът в производството на двигатели FPT Industrial са развили страхотна ефективност. 16-литровият двигател в 13-литрова опаковка на новия 9240, в комбинация с 634 к.с. мощност, е върхът. Новата променлива скорост на вентилатора за охлаждане работи на ниски обороти, ако не се изисква цялата охлаждаща мощност, за намаляване шума от двигателя и се освобождава енергия, необходима за употреба по-късно. В съчетание с допълнително оптимизиран дизайн на Axial-Flow® ротора, пропускателната способност и производителност на тези комбайни наистина поставят нови стандарти. Това също е вярно по отношение на Tier 4 за отработените емисии: технологията HI-ESCR, патентована от FPT Industrial, намалява емисиите с 95%, като и при по-нататъшно увеличаване на производителността се пести гориво.“

Стремеж към съвършенство

Като изобретател на дизайна на ротора Axial-Flow®, Case IH непрекъснато инвестира в инженерството за по-нататъшно оптимизиране на това, което е вече създадено като индустриален стандарт. Дизайнът на ротора и бункерът за зърно, например, бяха специално създадени, за да съответстват на мощността на двигателя в цялата ни серия 240, в която се съчетават перфектно европейското състояние на реколтата и оптимизацията на производителността и свеждането до минимум на загубите на зърно по време на прибиране на реколтата с висок капацитет. В допълнение, нашата система за разтоварване, с голям капацитет, ще намали времето, необходимо за разтоварване.

axial_flow_9240_0031_500

Ползите за клиента са ключови


"Когато подобряваме нашите комбайни, има един ясен принцип, който винаги следваме: Case IH Axial-Flow® комбайните са разработени за нашите клиенти – за да осигурят ефективна и надеждна производителност с лекота на работа. При смяна на културите или полетата, например, Clean Out функцията на AFS Pro 700 помага за бързо почистване на комбайна. Когато е активирана, се пести време и е особено полезна за производителите на семена, например", казва Харисън.

axial_flow_9240_0011_500

Последно поколение хедери


Серията комбайни 240 може да се управлява с най-новото поколение хедери на Case IH VariCut, които са на разположение в ширина до 12,5 м. Тези хедери са предназначени специално за европейските условия и позволяват на клиентите на Case IH да се възползват максимално от капацитета на тези комбайни.

Сцепление и комфорт – две убедителни функции

Земеделските производители и оператори внимават с натиска върху почвата. Case IH Axial-Flow® комбайните се предлагат с най-новите технологии на гуми от Michelin и Mitas, използване на ниско налягане в гумите, за да се поддържат високо циклични натоварвания. Това води до намален натиск върху земята и неповредени полета, дори ако се използват широки хедери.
"Няма по-лесни и удобни комбайни за работа от последните на Case IH от сериите 140 и 240 Axial-Flow®. Всички ключови външни функции са поставени в дланта на ръката на оператора с Multifunction Propulsion контролиращ лост, като по този начин се дава пълен контрол. Групирани и подредени в ергономично и логично оформление на конзолата, командите следват комбайна от предната към задната позиция. Всички заглавни функции като разтоварване на шнека и други операции могат да бъдат управлявани по лесен начин - за дълги, продуктивни и удобни дни на полето", заключава Харисън.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.