1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Оптиком с много новости на БАТА АГРО 2014

Оптиком с много новости на БАТА АГРО 2014

Ще могат да бъдат видяни за пръв път високотехнологичните серии трактори McCormick Х50, Х6 и Х7

Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА АГРО), в която членуват 11 фирми, осъществяващи 85 % от вноса на самоходна и прикачена земеделска техника у нас, организира най-мащабното международно техническо изложение БАТА АГРО, което ежегодно се провежда на Летището в гр. Стара Загора. Поредното пето издание на БАТА АГРО ще се проведе от 26 до 29 август 2014 г.

Оптиком подготвя участието си с много премиери на нова агро-техника на площ от 1300 кв.м. Гостите на изложението ще видят за пръв път високотехнологичните серии трактори McCormick Х50, Х6 и Х7, като ще могат да ги тестват сами на специалната зона за демонстрации и тест-драйв ежедневно от 10 до 12 и 14 до 16 часа.
Тракторите Landini традиционно ще привличат вниманието на фермерите към сериите Mistral, Rex, Powerfarm, Powermondial и 5Н – богата гама универсални и специализирани трактори.
На предстоящото изложение БАТА АГРО 2014 водещата компания за строителна и селскостопанска техника JCB ще представи на щанда на Оптиком нови компактни телескопични и високо-производителни колесни товарачи, предназначени специално за работа в земеделието.  Моделите с българска премиера ще бъдат: мини-товарач JCB 190, компактен челен товарач JCB 403, телескопичен товарач с чупеща се рама JCB ТМ220. Гамата машини на JCB за селското стопанство ще се допълва от телескопичните товарачи JCB Agri с товароподемност от 1,5т до 5т и височина на повдигане от 4 до 9,5м (515-40, 531-70 Agri, 536-60 Agri, 541-70 Agri Super, 535-95 Agri Plus), универсалната кола 4х4 JCB Workmax, генератори и осветителни кули.dsc01871_web_530

Очаквано висок ще бъде интересът и към високоскоростните трактори JCB Fastrac от сериите 3000 и 8000, представени с моделите  JCB Fastrac 3230 и Fastrac 8310.
Всички машини JCB Agri са създадени и специализирани за работа в земеделието и отговарят на прецизните нужди  на фермерите.

Пълна гама машини на лидера при прецизните сеялки MONOSEM ще видят гостите на Оптиком, а премиера ще има 8-редовата високопроизводителна сеялка MONOSEM NG TFC с 1500 л торовнасяне. Високоскоростна и свръхточна пролетна сеитба вече е реалност чрез новите секции Monoshox® NG Plus M. Земеделците ще се убедят в предимствата на иновативните тороразпръскващи машини SULKY, които позволяват прецизен контрол на тороразпръскването чрез системата Econov с GPS.

Почвообработващата техника на щанда на Оптиком е изключително разнообразна. Високо-производителна сеитба се постига с 6-метровия сеитбен агрегат SKY Maxi Drill. Добре познати са плуговете Ovlac, култиваторите и сеялките Great Plains, а новост на щанда ще бъде скоростния плуг за минимална обработка Dondi Speedplow. Машини на Razol: утъпкващ валяк, Х-образна дискова брана и режещ продълбочител с навес за сеитбена комбинация са сред новостите на изложението.

Специализирана техника ще привлича вниманието на лозари, овощари и животновъди: надробители, отклоняващи брани, ремаркета, цистерни, косачки и балировачки, както и поливна техника.

Клиентите на Оптиком ще имат възможност да се възползват от панаирни промоции, сами да тестват предлаганата техника и да гостуват на вечерните партита на фирмата, които ще се проведат на 27 и 28 август в базата на Новозагорско шосе.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.