1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов представи новия изпълнителен директор на ИАГ

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов представи новия изпълнителен директор на ИАГ

ИАГ се нуждае от подобряване на имиджа като държавна институция

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов представи новия изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите – инж. Тони Кръстев, пред ръководители  и експерти от Агенцията.

При представянето заместник-министър Георги Костов каза: „Разчитам на инж. Тони Кръстев  като изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите да организира системата така, че в кратко време да се подобри нейния имидж като държавна институция, засегнат от отрицателното мнение на обществото. Очаквам да извърши необходимите промени, от които да се види, че законите се спазват и не се допуска натиск към горите в интерес на едни или други политически фактори. Аз ще му помагам да отстоява горите от лобистки интереси. На срещата, която имахме преди дни с директорите на държавните горски предприятия, се видя, че предприятията работят в добро взаимодействие с Изпълнителната агенция по горите и нейните регионални структури, което трябва да се запази и занапред като добра тенденция. Обръщам се към ръководителите и експертите от ИАГ: използвайте добре неговия опит и капацитет, както и той ще използва вашия, за да върви работата  възможно най-добре в условията на ужасяващата финансова ситуация, за чийто обхват, установяваме че надминава предварителните очаквания.”

„Ще изисквам строга финансова дисциплина по отношение на цялата система, още от утре ще направим преглед на бюджета на Изпълнителната агенция по горите” това каза инж. Тони Кръстев, с което пое първия неотложен ангажимент като изпълнителен директор на ИАГ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.