1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Аграрния университет в Пловдив се изпитват царевични хибриди, турска селекция

Тази седмица в АГРОФОРУМ: В Аграрния университет в Пловдив се изпитват царевични хибриди, турска селекция

И още: В Париж бяха представени новости при роторните зърнокомбайни

Силен старт на петото юбилейно издание на селскостопанското изложение в Стара Загора с 211 участници и впечатляващи премиери на земеделска техника. 

Гостуваме в завод за производство на прикачна земеделска техника, за да видим как тези машини отговарят на потребностите на земеделието ни.

Растителна защита за рентабилно картофопроизводство – това беше темата на полски ден край Дупница.

В Париж бяха представени новости при роторните зърнокомбайни. Също така беше показан и един от финалистите в конкурса Трактор на годината.

В експерименталната база на Аграрния университет в Пловдив изпитват няколко хибрида царевица, турска селекция. Това, което е важно като показател, е тяхната адаптивност към българските условия и устойчивостта им на болести.

Как да разгърнем потенциала на рапицата и пшеницата - отговорите дадоха специалисти по растителна защита на техническа среща в Добрич.

Едва приключили с жътвата на пшеницата и рапицата, фермерите вече обмислят стратегията си за есенната кампания и какви машини да използват. Тук на помощ идват техническите демонстрации. Като тази, която ще ви представим тази седмица в АГРОФОРУМ.

Земеделската кооперация в добричкото село Победа е готова от следващата стопанска година да внедри в производството си нови хибриди при пролетните култури. Кои са те?

Мащабно представяне на трактори и зърнокомбайни, подходящи за различни по размери стопанства, беше направено по време на изложение в Добрич.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 30.08.-06.09.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.