1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Починал е и един бизон в столичния зоопарк

Починал е и един бизон в столичния зоопарк

Има още няколко животни, които не са в добро здравословно състояние

След като тази сутрин е починало още едно животно в софийската зоологическа градина – бизон, столичният кмет Йорданка Фандъкова е разпоредила да се направи цялостна проверка в зоопарка, пише mediapool.bg.

Миналата седмица умряха няколко животни в зоопарка, сред които диви говеда гаур, якове, камила и бебе козирог. Лабораторни изследвания, извършени от Българската агенция по безопасност на храните, сочат, че смъртта им е причинена от пестициди в храната, която още при първите смъртни случаи е била сложена под възбрана и заменена с други фуражи.

По думите на Фандъкова има още няколко животни, които не са в добро здравословно състояние. "Грижат се докторите за това да могат да бъдат спасени, но за съжаление това е наистина един много трагичен инцидент в столичния зоопарк и трябва да се намери категорично причината и разбира се, ако пък се установи някаква вина, да последват много строги санкции", каза кметът, цитирана от БНР.

"Последната информация, която имам, но тя все още не е официална, е, че това се е получило вследствие на влага и на дъждове. Нека да изчакаме експертите в лицето на Агенцията за безопасност на храните да излезе с доклад. В същото време работата на докторите продължава за останалите животни", каза Фандъкова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.