1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приемът на документи за извънредните мерки на ЕК във връзка с руското ембарго протича нормално във всички общински служби по земеделие в страната

Приемът на документи за извънредните мерки на ЕК във връзка с руското ембарго протича нормално във всички общински служби по земеделие в страната

Образци на всички формуляри и указания има на страницата на МЗХ

Приемът на документи за извънредните мерки на Европейската Комисия във връзка с руското ембарго тече нормално във всички общински служби по земеделие (ОСЗ) в страната. Още на 29 август до всички ОСЗ беше изпратено съобщение за стартиралия от днес прием на документи за извънредните мерки за подпомагане на пазара в сектора на зеленчуците и плодовете. Към съобщението бяха прикачени следните документи:

  • Указания за попълване на заявление за намерение за участие в схемата за подпомагане на производители на зеленчуци и плодове.
  • Указания до Общинските служби по земеделие и Областните дирекции „Земеделие” за приемане и обработка на заявления за заявяване на намерение за участие в схема за подпомагане на производители на зеленчуци и плодове.
  • Формуляр на Заявление за намерение за прилагане на извънредните мерки за подпомагане пазара на някои зеленчуци и плодове.
  • Два броя Образци на Уведомления от Общинските служби по земеделие и Областните дирекции „Земеделие”.

Същият ден на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните, в рубриката „Актуално” и в рубриката „Забрана за износ за Русия 2014 г.” бяха качени същите документи, заедно с Наредба №6 от 28 август 2014 г. за условията и реда за прилагане на временни извънредни мерки за подпомагане на пазара в сектора на зеленчуците и плодовете.

На 28 август 2014 г., два дни преди влизане в сила на Делегирания регламент на Комисията, който урежда прилагането на извънредните мерки за подпомагане на пазара в сектора на зеленчуците и плодовете, министърът на земеделието и храните издаде

Наредба №6 от 28 август 2014 г. за условията и реда за прилагане на временни извънредни мерки за подпомагане на пазара в сектора на зеленчуците и плодовете, която още същия ден беше изпратена в Държавен вестник за обнародване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.