1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Валежи ще има над цялата страна

Валежи ще има над цялата страна

Температурите ще се понижат

Днес валежите ще обхванат цялата страна. На места ще са придружени от гръмотевици. По-значителни количества се очакват в Западна и Централна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили - ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд – до 28°, в София - около 21°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и ще вали дъжд. Ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен, временно и силен от изток-югоизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще достигне 16°, на 2000 м около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. С прекъсвания ще превалява дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 24°-26°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.