1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли при високоскоростна сеитба добивите от слънчоглед да са впечатляващи

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли при високоскоростна сеитба добивите от слънчоглед да са впечатляващи

И още: Уникална система за регулиране на налягането в гумите на тракторите е последната новост в агроиндустрията

Заради климатичните промени и неустойчивото време всеки фермер се стреми да извърши сеитбата максимално бързо и с висока производителност. И не си мислете, че бързината трябва да бъде за сметка на качеството. Уникален експеримент ни убеди, че при сеитба на слънчоглед с висока скорост резултатите от жътвата са впечатляващи. Въпросът е да изберете правилните машини.
„Храната расте там където водата тече“- все повече земеделски производители приемат тази сентенция като своя философия и залагат в производството си на капковото напояване. За да видим как се отразява то на тютюна и зеленчуците, ще посетим няколко стопанства в Русенска и Добричка област.
Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви запознаем с няколко нови машини, които ще ви помогнат да постигнете по-голяма прецизност и производителност при оран и торене.
Близо 500 кг/дка добив от слънчоглед получи земеделски производител в община Гулянци. Кой е хибридът рекордьор – ще научите само тази седмица в АГРОФОРУМ.
Уникална система за регулиране на налягането на гумите на тракторите е последната новост при германски високотехнологични трактори. С какво тя ще подобри работата на полето?
 
Какви параметри на зърноприбиращата техника са необходими за бърза, лесна и икономична жътва. Това ще видим в плевенското село Брестовец на обработваемите площи на семейство Йотови.
Авторитетният конкурс „Трактор на годината“ е вълнуващо събитие не само за агроиндустрията, но и за фермерската общност. Тази седмица ще ви представим някои от кандидатите, които ще се борят за престижното отличие.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 27.09.-04.10.2014 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.