1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Под знака на Златния елен

Под знака на Златния елен

John Deere представи новите си машини за 2015 г.

Трактори, комбайни, балопреси, пръскачки и фуражокомбайни бяха в центъра на вниманието при представянето на новостите, които световният лидер в производството на селскостопанска техника John Deere представи на среща с журналисти от цяла Европа в своя център за обучение в Брухзал, Германия.

Най-голям интерес предизвикаха, естествено, големите машини. Това са новите трактори от 7-ма серия, и по-големите им братя – съчленените гиганти от серия 9. До тях се наредиха модернизираните зърнокомбайни, оборудвани с новите хедери 600D и 600F, както и по-малките, изцяло обновени комбайни W330 и W440.

Новият трактор 7310R разполага с 9-литров дизелов двигател с мощност 340 конски сили, който при максимално натоварване достига 352 к.с. Машината отговаря на европейската норма IV за вредни емисии. Кандидатът за тазгодишния приз „Трактор на годината“ е подходящ за всички видове полска работа, както и за работа с тежък прикачен инвентар. Кабината е оборудвана с най-модерни технологии, предлагащи на водача всевъзможни удобства.

Вторият кандидат на компанията попада в категорията „Специализиран трактор“. Той е представител на 5G серията. Тя включва машини с двигатели с обем от 3,2 и 4,5 литра и мощност между 75 и 100 к.с. Малките трактори са оптимални за овощни плантации и лозови насаждения, изискващи малко междуколесно разстояние.
Нововъведението при големите зърнокомбайни се нарича "ConnectedCombine". Това е софтуерно решение, което дава възможност да се окаже дистанционна помощ на водача за настройките на машината. Освен това комбайните от серия Т имат по-мощни двигатели, даващи допълнителни 10% дори при най-тежки условия, като влажни почви и полегнали посеви.

Компактните зърнокомбайни W330 и W440 са друга новост, предлагана от John Deere от догодина. Те са предназначени за стопани, търсещи малки размери при същевременно голяма производителност. Оборудвани с най-модерна електроника, позволяваща управлението, чрез тъчскрийн екрани, машините са способни да пречистят зърното до такава степен, че то да е годно за посевен материал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.