1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нови модели трактори Kubota от сериите М7 и GX бяха представени в Париж

Нови модели трактори Kubota от сериите М7 и GX бяха представени в Париж

Компанията показа и богато разнообразие от прикачен инвентар

Мащабно представяне на най-новите си модели направи Kubota в Париж. Най-голямата новост са тракторите от новата серия М7 с мощностен диапазон от 130 до 170 к.с. Това са моделите М7131 с мощност 130 к.с., М7151 с мощност 150 к.с. и М7171 с мощност 170 к.с.

Допълнително тракторите имат потенциал за повишаване на моментната мощност на всеки модел с 20 к.с. Серията М7 е снабден с двигател Kubota с 4 цилиндъра и обем на двигателя от 6100 куб. см. Трансмисиите са в два варианта: пълен Power Shift (със 24 скорости напред и назад) или безстепенна трансмисия K-VT. Други новости в тракторите от серията М7 са активното окачване на предния мост, както и пневматичното окачване на кабината. Новост също така е системата ISO BUS, която позволява контрол върху прикачения инвентар от кабината на трактора. Системата се управлява чрез голям 12-инчов монитор. Хидравличната помпа е с повишен дебит и е от типа Loadsensing, което увеличава товароподемността на хидравличната система до 9000 кг. Също така, новите модели са с висока маневреност за този клас благодарение на системата Bi-speed. Радиусът на завой е сведен до 5,7 м.
img_4478_500
Други нови модели, показани в Париж, бяха трактори от GX серията M100GX и M128GX. Те допълват и разнообразяват мощностния диапазон на тракторите от серията GX. Дългоочаквана новост беше показаният прикачен инвентар с марката Kubota, разработен от водещия производител на прикачен инвентар – фирмата Kverneland. Бяха показани почти всички видове прикачен инвентар: плугове, сеялки, торачки, пръскачки, пълна зелена серия, мулчери, култиватори, балираща техника, фуражораздаващи ремаркета. Очаква се новите модели трактори да бъдат представени в България през 2015 г., а прикаченият инвентар с марката Kubota – през 2016 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.