1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB 403 Agri – Господар на фермата

JCB 403 Agri – Господар на фермата

Малка машина с големи възможности

Ако търсите многофункционален работник за целия ви стопански двор, запознайте се с перфектния помощник за всяка задача – най-малкият колесен товарач 403 Agri от гамата на JCB. Тази машина е създадена да бъде новият „господар на фермата“ и привлече интерес на щанда на Оптиком на изложението Бата Агро през август т.г.  От официалния вносител на JCB подготвят серия демонстрации в животновъдни ферми.
JCB 403 Agri е компактен и изключително гъвкав колесен товарач, който тежи под 2 тона заедно с кофата, и въпреки това е способен без проблем да надмине по производителност и да замени напълно традиционния трактор с челен товарач.

Мненията от клиенти за такъв тип замяна са изключително положителни. Намаляването на нуждата от ръчно управление намалява съответно и нужните човекочасове, а способността му да се побира между отделните клетки и да изпълнява непосилни за  тракторите операции освобождава големите телескопични товарачи за по-мащабни задачи. Това е първият модел на JCB в сектора на компактните товарачи под 50 к.с. и предлага изобилие от иновативни функции и предимства, с които да бъде полезен на селскостопанските потребители. 1,7-литровият двигател Kohler осигурява 37,5 к.с. с максимална скорост от 15 км/ч и 106Nm въртящ момент. Добавете височината на повдигане от над 2 м и устойчивост на накланяне напред от 1,2 тона и ще имате машина, която бързо и лесно ще размества товари между най-труднодостъпните обори и сгради във фермата. Благодарение на малката си височина и чупещата се рама моделът 403 е една от най-компактните машини на пазара днес. Съчетана с отлична маневреност, бързи товаро-разтоварни дейности и възможност за лесен достъп до ограничени пространства (дори и под стрехите на птичите клетки), тази машина е наистина безценна. JCB 403 Agri може да извършва дейности в постройки, до които други машини, като например тракторите с челен товарач, дори нямат достъп…Това предимство е ясно за селскостопанските потребители и го поставя далеч пред конкурентите му. Двукомпонентното шаси е с масивна конструкция, произведено от здрава и тествана за издръжливост стомана по всички стандарти на JCB, което води до ненадмината якост и издръжливост. Тъй като разполага с хидравлични мотори на всяко колело, компактният товарач 403 Agri няма задвижващи валове и така предоставя отличен просвет и защита срещу стърчащи от балите въжета, метална тел или слама, което го прави още по-гъвкав, функционален и продуктивен. Централното шарнирно съединение не изисква обслужване. Болтовете на рамото на товарача са със специална обработка против износване и са гресирани по цялата дължина за по-ефикасна лубрикация, а след това добре уплътнени, за да се предотврати навлизането на мръсотия в лагерите. Освен това сервизният достъп е много добър, а интервалите на гресиране от 100 часа намаляват прекъсванията в работата за обслужване. Важно за потребителите е липсата на сложност при управлението, което се удава лесно дори и на начинаещ оператор благодарение на хидростатичното задвижване. Ключовите характеристики на всеки селскостопански товарач са лекота на обслужването, надеждност и издръжливост – с други думи той трябва да осигурява добра възвръщаемост на вашата инвестиция.

За селскостопански приложения, в които има нужда от теглителна сила на мек терен, се предлага опцията за широки гуми 31x15,5-15 с широки калници. Ако погледнем по-отблизо в предния край на 403, ще видим болтовете на рамото на товарача, които имат специална обработка с цел по-висока устойчивост на износване. Хидравличните бутала са изцяло производство на JCB и съответно отговарят на най-високите стандарти. Благодарение на променлива бутална помпа хидравликата работи при поток от 45 л/мин. Големият брой приспособления, налични от JCB (и други доставчици), дава възможност на 403 да изпълнява почти всяка задача в двора на фермата:

  • Палетни вилици, удобни за местене на палети в тесни пространства,
  • JCB 403 Agri може удобно да се използва за работа с насипни материали поради подходящия размер на кофата,
  • Щипката за силаж е удобна за разчистване дори в тесни навеси и кошари,
  • Наличието на диспенсер на стърготини в предната част на машината, превръща застилането на пода в клетките в лесна и бърза задача,
  • За почистване на пътеките за хранене и на целия стопански двор JCB 403 Agri се оказва много полезен благодарение на скреперите и гумените гребла.

img_0329_500

Абсолютният „господар на фермата“ е машина, способна да надмине по производителност и да замени напълно традиционните  трактори с челен товарач. Дори притежателите на телескопични товарачи биха извлекли големи ползи за бизнеса си от този модел, тъй като двата типа машини работят лесно една до  друга с цел намаляване на ръчната работа в тесни пространства и повишаване на продуктивността в широк набор приложения.

Повече информация ще намерите на новия уеб-сайт, разработен от Оптиком ООД специално за гамата машини на JCB за селско стопанство: www.jcb-agri.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.