1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проверки на язовир Копринка и региона на Кърджали

Проверки на язовир Копринка и региона на Кърджали

Иззети са 250 метра хрилни мрежи

На 28 януари вечерта е извършена съвместна проверка от служители на ИАРА Кърджали и ПП на ОД на МВР Кърджали. Проверката е направена след сигнал. Към 23:20 ч. в местността на ОКС на ул.”Климент Охридски” е спрян автомобил с водач Г. Х. Х. от Кърджали. При проверката на автомобила са намерени една хрилна мрежа с дължина 50 м., една  гумена лодка и 4.600 кг. риба без документи за произход.
На лицето е съставен АУАН по чл. 50, ал. 1,  т .2 и чл. 50 ал. 3 от ЗРА. Уредите са конфискувани, а рибата дарена на манастир „Св. Йоан Предтеча” гр. Кърджали.

На 28 срещу 29 януари 2015 година инспекторите от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора чрез воден обход извършват планирана нощна проверка на язовир „Копринка“. Обходени са местностите Дунавски ръкав, Шейтана, Лешница, Блатото, Змийското дере, Симитлерски ръкав, като при местността Змийско дере. Открити, извадени и иззети от водата са бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра и с големина на окото от 40 мм – 50 мм. Уловената риба – 5 кг. каракуда, 2 кг. кефал и 2 кг. платика е върната обратно във водата. Проверката продължи до 5:00 часа на 29 януари 2015 година. Съставен е констативен протокол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.