1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МИГ „Тунджа” с отлична равносметка

МИГ „Тунджа” с отлична равносметка

Снимка:

Три милиона и 800 хиляди лева привлечени като финансова помощ

Три милиона и 800 хиляди лева привлечени като финансова помощ, 55 проекта одобрени за финансиране в различна степен на реализация. Това накратко са резултатите от дейността на една от най-добре работещите местни инициативни групи в страната – МИГ „Тунджа“. 

Местна Инциативна група Тунджа реализира с успех първата си стратегия за местно развитие. Това е единодушната оценка на участници и гости в бизнес форум, който се проведе край Ямбол.

По време на дискусията, в която се включиха представители на регионалните институции, предприемачи и земеделски производители беше представен и новия подход за интегрирано териториално развитие „Водено от общностите местно развитие” и приоритетите пред МИГ Тунджа в следващия програмен период.

Висока оценка за работата на местната инициативна група бе дадена и от ръководството на община Тунджа, с амбициите ефективното партньорство да продължи в следващите години.

По време на бизнес форума бяха представени и възможностите на банковия сектор за осигуряване на проектно кредитиране на земеделските производители от региона. 

 

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.