1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева: Вече има подадени 480 заявления по инвестиционната мярка на новата ПРСР

Министър Танева: Вече има подадени 480 заявления по инвестиционната мярка на новата ПРСР

Субсидията по тях е на стойност от – 129 611 755,97 лева

За страната са подадени 480 заявления по инвестиционната подмярка на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. в размер на 242 662 306,35 лв., а субсидията по тях е на стойност от – 129 611 755,97 лв. 4 са проектите подадени от Благоевградска област, които са за близо 1 млн. лв. допустим разход. Това обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева в Разлог. Тя участва в церемония по първа копка на проект за подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в общината. „С реализирането на този, както и на останалите три проекта на Община Разлог по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. се дава възможност да се подобрят условията на живот на жителите и всички гости на общината“. Танева подчерта, че е положително, не само, че те са кандидатствали, но и са одобрени и в момента изпълняват проектите си. „Инвестициите, които ще се реализират са в размер на близо 16 млн. лева, като те трябва да се осъществят в съответния срок, за да може да се реализира и разплащането по тях“, допълни Танева.

Министърът коментира и искането на страната ни за удължаване на срока за разплащане по предходната ПРСР до средата на следващата година, като съобщи, че възможността да се удължи този срок за допустимостта на разходите по Програмата, е минимален.

Проектът е на стойност 5 859 175, 90 лв., като с него ще бъде извършена рехабилитация на общински пътища с обща дължина 8 км и рехабилитация на водопреносната мрежа на с. Горно Драглище и Долно Драглище с обща дължина 4 км.

На откриването присъстваха областният управител Бисер Михайлов и кметът на община Разлог Красимир Герчев. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.