1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Агресия срещу горски инспектори заради кражба на дървесина

Агресия срещу горски инспектори заради кражба на дървесина

Проверката е извършена под огромен натиск и заплахи от страна на ромското население към проверяващите

По време на дежурство, горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София получават сигнал от Районното управление на МВР гр. Самоков за съхранение на незаконни дърва в една от къщите в ромската махала в града. Служителите на дирекцията реагират незабавно и заедно с колегите си от МВР предприемат съвместна акция за установяване произхода на дървесината. 

Проверяващите срещат съпротива от повече от 60 роми, които започват да удрят автомобилите и да отварят вратите им. Въпреки опитите проверката да бъде осуетена, служителите на РДГ София и МВР успяват да достигнат посочения в сигнала адрес. Пред постройката са намерени складирани широколистни букови дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет. Инспекторите забелязват значително количество дъбова дървесина, складирана на таванско помещение на същата постройка, до което нарушителите са отказали да осигурят достъп. 

Проверката е извършена под огромен натиск и заплахи от страна на ромското население към проверяващите. 

По данни на ИАГ това е поредният случай на агресия и посегателства от страна на организираните нарушители срещу горски служители при изпълнение на служебните им задължения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.