1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Момчил Неков откри първия у нас мобилен офис

Момчил Неков откри първия у нас мобилен офис

Евродепутатът ще продължи с кампанията „Да защитим българския вкус"

Евродепутатът Момчил Неков откри първия у нас мобилен офис, разположен източно от община Стара Загора. И утре той ще остане отворен за всички старозагорци, които се интересуват от работата на Европейския парламент или имат конкретни въпроси в сектор земеделие и начините за финансиране по оперативните програми. Целта е подвижният офис да обиколи общините в Стара Загора и Габрово до 25 септември.

Да се подкрепи финансово сектор мляко, предвид ниските изкупни цени на суровината. Това са исканията на фермери от Стара Загора, съобщи евродепутатът Момчил Неков, цитиран от телевизия Агро ТВ.

В момента основно вълненията на фермерите са свързани с предстоящият протест в Брюксел на 7-ми, където фермери от цяла Европа ще изразят недоволството си относно драстичния спад в изкупната цена на млякото.

Евродепутатът ще продължи с кампанията „Да защитим българския вкус", която планира да бъдат регистрирани традиционните родни храни. Неков коментира и трудностите, пред които са поставени българските фермери и прогнозира фалити в областта на млекопроизводството.

Подробности гледайте в новините на телевизия Агро ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.