1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нов окопен култиватор MULTICROP от Monosem бе показан на Агритехника

Нов окопен култиватор MULTICROP от Monosem бе показан на Агритехника

Ново поколение култиваторни секции

Работната секция на култиватора работи в тежки почвени условия, затова нейната издръжливост и здравина са решаващи. Благодарение на усиления паралелограм, монтиран на оси с по-широк диаметър и самосмазващи се втулки, както и на предното колело с широк диаметър (350 mm), монтирано на усилени лагери, окопаващата секция на MULTICROP покрива тези изисквания.

Лесното регулиране е било винаги приоритет при проектирането на култиватора. Затова окопаващата секция е снабдена с възможност за бързо и прецизно регулиране на работната дълбочина посредством лостове (7,5 mm интервали). Напречните планки имат само един централен болт за регулиране на разстоянието между органите. Новата секция е подходяща за предно навесените култиватори с  „обърнати секции“ (окопаващата секция се бута вместо да се дърпа, като сега рамата става по-компактна и прецизна,  отколкото при традиционния преден монтаж). Още нови опции: пружини за повишаване на проникващата сила на секцията  при твърда почва, хидравличен цилиндър на всяка секция за повдигане в края на полето, както и иглена брана за изскубване на плевелите.

Нова универсална греда за 18-редов култиватор за захарно цвекло или 12-редов за пролетници

Monosem
разработиха нова рама, за да отговорят на търсенето на окопни култиватори с голям захват за адаптиране към многоредовите сеялки. Тя може да се използва с новите секции MULTICROP и позволява култивиране при 12-реда за 65/70/75/76,2/80 см междуредия или 18-реда за 45/50/50,8 см. Налични са различни варианти на рамата за покриване на тези междуредия. Гредата е от 5 части, по този начин е възможно да се сгъват две крила за 8 реда (царевица) или 12 реда (захарно цвекло). Така можете да ползвате само един култиватор след сеялки с различна ширина. Две опорни колела, регулируеми по височина, с размер на гумите 23х10,5 и 4 направляващи дискови ножове стабилизират култиватора по време на работа. Транспортната ширината на култиватора е по-малка от 3 м, благодарение на индивидуалните системи за повдигане на секциите.

Новият култиватор MULTICROP допълва гамата на Monosem и е в серийно производство от втората половина на 2015.
Повече информация от вносителя за България – Оптиком ООД, www.monosem.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.