1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Център за агроиновации беше открит в Горна Митрополия

В АГРОФОРУМ ще видите: Център за агроиновации беше открит в Горна Митрополия

И ОЩЕ: До колко торовете определят добива?

Първият репортаж ще ни отведе в плевенското село Горна Митрополия, където беще открит Център на Агроиновации Иновациите не просто като рекламно понятие, а като нови идеи, работещи нововъведения, които носят своите икономически ползи за фермерите.

Извличането на максимална печалба от декар рапица е възможно. Как става това? Чрез избор на точния хибрид за точното място.  В землището на добруджанското село Победа бяха представени американски рапични хибриди, адаптирани за условията на страната ни.

До колко торовете биха предопределили добива. Това ще ни разкаже Йордан Минчев, председател на земеделска кооперация в плевенското село Каменец. От него ще разберем какви грешки да не допускаме когато подхранваме листно растенията и колко важна е инвестицията в иновации за добрия резултат.

Кое е най-модерното нововъведение при сеитбата на царевица ? Ще ви заведем на демо платформа край Русе. С по-висок добив и икономия на разходи е белязана алтернативна за земеделците технология създадена в Америка – Пресижън Плантин.

Обучителен семинар Университет по хранителни технологии в Пловдив събра водещи експерти и бъдещи специалисти в областта на качеството и безопасността на храните, напитките и фуржите. Съорганизатор на обучителния семинар е Българската агенция по безопасност на храните.

С колко увеличават реколтата почвените подобрители. Екологосъобразни торове са най-новото решение за подхранване на културите и съхраняване на почвеното плодородие.

В Рубрика Конете на България  ще ви представим с най-елитните ни представители от породите чистокръвен арабски кон и арабска шагия.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 02.07 - 09.07.2016 г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.