1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 26 акта за нарушения на Закона за горите са съставили горските инспектори при РДГ – София през изминалата седмица

26 акта за нарушения на Закона за горите са съставили горските инспектори при РДГ – София през изминалата седмица

Задържани са 15 кубика дърва за огрев в частни дворове в Самоков и Ботевградско без документи

Горските инспектори при Регионална дирекция по горите  – София са съставили 26 акта за нарушения на Закона за горите през изминалата седмица.

След извършени проверки по подадени от граждани сигнали на телефон  112 са констатирани нарушения и съставени 14 акта. Задържани са 15 кубика дърва за огрев в частни дворове в Самоков и Ботевградско без документи, доказващи законния им произход и без контролни горски марки.

За констатирани нарушения в обекти за преработка и съхранение на дървесина на територията на гр. София, Пирдоп и общ. Чавдар, са съставени 4  акта по Закона за горите. 

Санкционирани са две лица, транспортиращи дървесина с моторни превозни средства без изградени системи за позициониране и проследяване (GPS).  Задържани са ЗИЛ,  натоварен с 10 куб. м дърва за огрев от бук на територията на Пирдоп.

За установени нарушения при извършване на сеч в горски територии, в землищата на Ихтиман, Етрополе и Костенец са съставени 6 акта на лицензирани лесовъди, горски стражари и фирма, извършваща дърводобива.

Горските инспектори от Дирекцията са задържали 200 м рибарска мрежа на яз. Жеков вир, землището на с. Душанци, общ. Пирдоп.

През почивните дни служителите на РДГ – София, Столична и Областна дирекция на вътрешните работи са извършили съвместни проверки за спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. Нарушения не са констатирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.