1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Английските фермери ще разчитат на европейския пазар

Английските фермери ще разчитат на европейския пазар

Обсъждат се исканията във връзка с новата аграрна политика

Британските земеделски производители и в бъдеще ще разчитат на вътрешния пазар в Европейския съюз. Това заявява президентът на Националния фермерски съюз Мейриг Реймънд, в интервю за германски земеделски вестник, цитиран от Topagrar.com.

В момента британските фермери обсъждат какви искания да поставят пред правителството във връзка с новата аграрна политика след излизането на страната от Европейския съюз. Дотогава земеделската организация ще участва във всички преговори, за да постигне възможно най-добрите условия за своите членове, изтъква Реймънд. Тя ще запази и членството си в Европейската организация КОПА КОДЖЕКА.

Стопаните на Острова се притесняват, че правителството в Лондон може да допусне внос на храни от държави с по-ниски стандарти. Въпреки това, британците виждат в напускането на Европейския съюз възможност за изцяло нова насока на собствената си аграрна политика. Ограничаването на привличането на чуждестранна сезонна работна ръка, обаче, ще се окаже проблем за голяма част от фермерите, посочва Реймънд в интервюто.

Преди референдума във Великобритания, Националният фермерски съюз бе поръчал научно изследване за последствията специално за аграрния сектор. При отпадането на директните плащания от Брюксел най-засегнати ще бъдат млекопроизводителите, животновъдите и зърнопроизводителите. Според Реймънд по-голямата част от фермерите в родината му са гласували за оставане в Европейския съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.