1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 20 септември се приемат заявления по Училищните схеми за плодове, зеленчуци и мляко

До 20 септември се приемат заявления по Училищните схеми за плодове, зеленчуци и мляко

На 31 октомври 2016 г. списъците с одобрените и отхвърлените кандидати ще бъдат публикувани на сайта на ДФЗ

Държавен фонд „Земеделие“ напомня, че от 15 август до 20 септември тече приемът на заявления за участие в Училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци/мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 година. Документи за подпомагане се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие”.

След 20 септември, когато приключва срокът за прием, ще бъдат разгледани всички подадени заявления за участие. На 31 октомври 2016 г. списъците с одобрените и отхвърлените кандидати в Училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци/мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 г. ще бъдат публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

Обръщаме внимание, че към момента от ДФ "Земеделие" не са издавани уведомителни писма за отхвърляне или одобрение по схемата.

Право да кандидатстват за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в детски градини и училища в страната имат учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Училищните схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци и мляко обхващат децата от първа до подготвителна група в държавните, общинските и частните детски градини, както и децата от подготвителната група и учениците от І до IV клас в държавните, общинските и частните училища. Прилагането на схемите се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ) и от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.