1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. HL-TopMix е партньор в провеждането на форум за месодайното говедовъдство СТЕКСПО 2016

HL-TopMix е партньор в провеждането на форум за месодайното говедовъдство СТЕКСПО 2016

Събитието ще се проведе на 1 октомври в с. Стефан Караджово

Ние от HL-TopMix знаем, че угояването е инвестиция, която зависи от употребата на висококачествени продукти за изхранване, приложени по правилния начин. Нашата цел е да  предлагаме цялостна концепция за изхранване във всички фази на отглеждането и да бъдем партньори на фермера, с грижа за неговия успех в стопанството. Затова подкрепяме форума СТЕКСПО 2016, където ще намерите много полезна информация за месодайното говедовъдство.

Поканили сме водещ лектор от Германия Хайко Корнарес /Heiko Kornahrens, който ще запознае фермерите с тенденциите в храненето на малките телета, отбиването и подготовката на румена за фазата на угояването. Хайко е експерт по хранене на едри преживни животни в AGRAVIS Raiffeisen AG от 14 години и продуктов мениджър в HL Hamburger Leistungsfutter, Германия. Пътува много, консултира и наблюдава ферми в над 40 държави. Освен университетска степен по хранене на преживни животни, Хайко има и практически опит като стопанин. Израснал е във ферма, която семейството все още управлява. Убеден е, че най-добрите резултати във фермата се постигат в конфигурация добри продукти за хранене и партньорство между фермера, производителя на фуражите и консултанта по хранене. Това е първият съвет, който дава на фермерите в Германия.  

СТЕКСПО 2016 ще се проведе на терен в стопанство, което развъжда над 200 говеда от месодайните породи Абердийн Ангус и Гаскон. Лектори от Ирландия, Германия и Румъния- страни със сериозни традиции в това направление, ще представят тенденциите в сектора, съвременните начини за развъждане, хранене и отглеждане, ветеринарните и хигиенните изисквания.Топ готвачи от България, между които и познатият от екрана Ути Бъчваров, ще демонстрират каква е крайната цел на този вид бизнес – хубави сочни стекове на трапезата.

Ще ви очакваме на СТЕКСПО 2016, резервирайте своето участие! На 1 октомври в с. Стефан Караджово ще се проведе първия по рода си форум, посветен и насочен изцяло към настоящите и бъдещи професионалисти в месодайното говедовъдство, домакините от Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ) обещават наситена и много разнообразна програма с богато международно участие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.