1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Landini представя новия REX, признат за Краля на специализираните трактори

Landini представя новия REX, признат за Краля на специализираните трактори

На EIMA 2016 Argo Tractors ще представи и нови модели за пазарите си извън Европа

За Landini дългоочакваното търговско изложение в Болоня EIMA 2016 е перфектното място да представи новия REX, признат за топ-модел трактор от специализираните фермери в секторите лозарство и овощарство.

Нова визия, нови компоненти и характеристики превръщат новата серия REX 4 в подходящ избор с още повече модели за всякакви спезиализирани задачи. Заедно с четирите версии за лозя и овощни градини F, GT, GE и V има множество варианти и опции, позволяващи на клиентите да оптимизират избора си според индивидуалните си изисквания и даващи възможност за икономична поддръжка по време на целия експлоатационен живот на тракторите. На EIMA 2016 ще бъдат показани три модела с кабина от вариантите F, GT и V, съответно за овощни градини и лозя с тесни и широки междуредия. Кабините са с модерен дизайн, добре климатизирани и предлагат на операторите удобна и сигурна работа. Без кабина ще бъде показан моделът GE с нисък просвет, подходящ за работа в оранжерии и затворени помещения.

Новостите при REX 4 серия започват с двигателя, надежден 4-цилиндров 2,9-литров Deutz, отговарят на изискванията Tier 4i. За удобство на оператора има бутон за запаметяване на оборотите на двигателя. Максималната мощност се достига при 2200 об./мин.и варира от 70 к.с. до 111 к.с. с до 6 модела във всяка версия. Собствено производство на Argo Tractors е новата трансмисия с механичен или хидравличен реверс, 4-скоростни предавки и 3 диапазона, към които могат да се добавят две опции: Hi-Lo и High-Medium-Low, както и крипер (ходонамалител). Моделите са с 2 и 4-колесно задвижване.

Новите трактори REX 4 предлагат широк избор валове за отвеждане на мощността – механични или хидравлични, в зависимост от трансмисията и с 2 или 4 скорости (540, 540 Eco, 1000 и 1000 Eco).
Друга важна характеристика на REX 4 е хидравличната система, която подчертава неговите огромни възможности със сдвоена помпа с дебит 55+30 л/мин (60+30 л/мин при GT версията) или тройна помпа при версиите с кабина с дебит 25+55+30 л/мин. Хидравличният кръг се допълва с подходящо разположени хидроразпределители за повече пространство и по-добра визия, като опция се предлага селектор и разделител на потока. Налични са механични и/или електро-хидравлични разпределители.

Новия стилен дизайн на тракторите и изцяло новата кабина дават на операторите нова работна среда с подобрена видимост, повече функционалност и по-прецизно управление за по-лесна и бърза работа с предно или задно навесения инвентар. Верни на стила си, особено високи нива на материалите в кабината предоставят удобство. При използване на тракторите за пръскане кабината може да се поръча с пакет Protection class 4 за гарантиране на пълна защита на оператора в среда с контролирано от сензори налягане. Както и преди тракторите REX 4 предлагат лесно управление, запазват компактните си размери и 55˚ ъгъл на завой за по-лесно обръщане в края на реда.

Лозарската версия на REX 4 има допълнителни модели и опции, включително специален мост High Pivot (с висока опора) с увеличена гъвкавост за по-лесно завиване и следване на терена при хълмисти лозя.

Иновации има и при предния мост на моделите F и GT, който освен в твърдата си версия с електрохидравличен блокаж на диференциала и 4 задвижващи колела, сега за първи път на пазара се предлага със система за централно окачване. Задните гуми с размери 24“, 28“ и 30“ при GT моделите утвърждават разностранните възможности на широките модели за овощни градини и компактните модели за работа на полето.

landini_serie_2_cab_bassa_risa_300Серия 2 на Landini ще бъде представена на EIMA 2016 в новия си вариант с кабина със стилен дизайн и удобно разположени уреди за управление. Съвременната и компактна гама включва три модела 2-045, 2-050 и 2-060 в разновидности STD или GE с двигатели Yanmar от 44 до 55 к.с. GE моделите се предлагат без кабина и са със специални задни крайни предавки и платформа, които снижават просвета на трактора с 95 мм спрямо стандартните модели STD. Резултатът е оптимална машина за работа на места, налагащи ограничения във височина и ширина – например в оранжерии или покрити с предпазна мрежа лозя. Тракторите от Серия 2 стават още по-компактни с 24“ задни гуми: 1,42 м мин.ширина и само 1,23 м височина до волана.

Серия Landini 4D обхваща няколко модела ефективни иlandini_serie_4d_filare_bassa_risa_300 издръжливи трактори с мощност от 61 до 101 к.с. във варианти с 2 или 4 задвижващи колела, с или без кабина. Моделът 4-075D е с двигател Perkins Tier3, а останалите модели в серията са с двигатели Deutz Tier4Final. Трансмисията е произведена в Италия от Argo Tractors и е механичен тип с 4 скоростни предавки и 3 диапазона, наличен е и вариант с ходонамалител (300 m/ч).

 

landini_serie_5d_campo_bassa_risa_1000Особено подходящи за комунални дейности са машините с мощност от 85 до 102 к.с. от серия Landini 5D. Базовата версия с 12+12 скорости с електрохидравличен реверс и хидравлично управляем ВОМ е надежден опростен модел и идеален за работа с челен товарач. С челни товарачи могат да се оборудват фабрично всички серии трактори Landini заедно с богат асортимент от опции – кофи за различни материали, щипки за бали, палетни вилици и щипки за тор.

landini_serie_6l_campo_bassa_ris_300

Landini 6L серията ще дебютира с версията си с удобен еластичен мост и подобрена трансмисия с обновената система High-Medium-Low за превключване под товар.

 

 

landini_serie_7_campo_bassa_risa_300Тракторите от серия Landini 7 ще бъдат представени от версията “Active”, създадена за съчетаване на опростеност и функционалност със стандартите за високо качество и комфорт, характерни за тази серия. Новата версия се предлага за всички четири модела от 160 до 215 к.с. Стандартно тракторите от версия “Active” са с хидравлична система с отворен център и дебит 88 л/мин (с опция за 123 л/мин и система затворен център); два основни механични хидроразпределителя и до 4+2 допълнителни като опция; заден навес с товароподемност 6300 кг (може да се повиши до 9300 кг с по-големи рамена като опция); климатизирана кабина и пневматична седалка. Кабината и еластичния мост се предлагат като опции.

На EIMA 2016 Landini ще представи и нови модели за пазарите си извън Европа.

Допълнителна информация намерете на www.landini.bg и www.opticom-bg.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.