1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При извършени проверки ИАРА залови 5 нарушители

При извършени проверки ИАРА залови 5 нарушители

Конфискувани са 5 хрилни мрежи с обща дължина 300 метра

В изпълнение на одобрен график от ЕК за съвместни инспекции на 20 и 21.03.2017г. инспектори на сектор РК Бургас, съвместно с румънски инспектори са извършили проверки на търговска мрежа, проверка на пристанище и на море.

На 20.03.2017г., на територията на гр.Бургас, са инспектирани четири търговски обекта за продажба на риба и рибни продукти. Не бяха констатирани нарушения по ЗРА.

На 21.03.2017г. е извършена проверка на магазин за риба в гр. Черноморец. Търговският обект е с редовни документи и не са констатирани нарушения по ЗРА.
На пристанището в гр.Созопол са инспектирани два риболовни кораби. Всички документи на корабите са редовни. Няма установени нарушения по ЗРА.

На море е извършена проверка на един риболовен кораб и няма констатирани нарушения по ЗРА.
На 22.03.2017 г. на територията на гр. Бургас са извършени четири проверки. Три, от които на малки магазини, а четвъртата е извършена на пристанището в кв. Сарафово, при която е инспектирана лодка при разтоварване на риба. Не са констатирани нарушения по ЗРА. Магазините и лодката са с редовни документи.

На 23.03.2017 г. са извършени седем съвместни проверки. Четири от тях при разтоварване на риба на пристанищата в Поморие и Несебър, останалите три проверки в търговска мрежа и един цех за преработка на риба в Несебър. При извършените инспекции не са констатирани нарушения по ЗРА.

На 22 срещу 23.03.2017 г. е извършена съвместна проверка от инспекторите от отдел „РК - Южна България“ област Стара Загора и област Сливен на яз. Жребчево, местност „Паметника“. Заловени са пет лица, които извършват незаконен риболов с мрежи във водите на язовира.

На нарушителите са съставени 5 бр АУАН по чл.17, ал.1,т.1 и са иззети 5 бр. хрилни мрежи тип „сетка“ с обща дължина 300 м. и 1 брой надуваема гумена лодка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.