1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Градинарите получиха още над 31 млн. лева по схемите за обвързано подпомагане

Градинарите получиха още над 31 млн. лева по схемите за обвързано подпомагане

Помощта се определя на хектар при отчитане на изискването за добив

ДФ „Земеделие" преведе субсидиите по останалите схеми за обвързано с производството подпомагане за зеленчуци. Близо 6000 земеделски стопани, заявили площи с полски и оранжерийни зеленчуци, получават подпомагане по схемите, за които са попълнили декларация по образец и са предоставили документи за реализация на произведената продукция в срок до 31.01.2018 г.

Общият размер на изплатените средства по Схема за обвързано подпомагане за зеленчуци СЗ (основна група) е 25 663 654 лева и по Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство (СЗо) е 5 843 889 лева.

Земеделските стопани, заявили Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци (основна група), получават завишено плащане на площ за първите до 30 хектара, за които имат право на подпомагане и плащане с по-нисък размер за допустимите площи над 30 хектара.

Помощта се определя на хектар при отчитане на изискването за добив, съгласно приложение №5 от Наредба №3 от 17.02.2015 г.

Субсидиите са изплатени на база на определени със заповеди № РД 09-250 и № РД 09-259 ставки, издадени от министъра на земеделието, храните и горите.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.