1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Корпорация Platform Specialty Products обявява продажбата на Arysta LifeScience на UPL

Корпорация Platform Specialty Products обявява продажбата на Arysta LifeScience на UPL

Сделката ще създаде нова мощна агрокомпания, която се очаква да стане петият по големина доставчик на препарати за растителна защита в света

Корпорацията Platform Specialty Products (NYSE: PAH) обяви, че се е съгласила да продаде своя агробизнес Arysta LifeScience на UPL Corporation Ltd.

Сделката ще създаде нова мощна агрокомпания, която се очаква да стане петият по големина доставчик на препарати за растителна защита в света. Заедно, UPL и Arysta ще формират компания, ориентирана към решения, с пълна гама продукти за широк спектър култури. Очакваме тази транзакция да приключи в края на 2018 г. или началото на 2019 г.

Като собственост на Platform Arysta процъфтя като компания и се разви в глобален мащаб чрез поредица от допълващи се придобивания, удвоявайки нашия нов продуктов асортимент чрез значими инвестиции в научноизследователска и развойна дейност и развивайки екип от световна класа, който продължава да увеличава значително продажбите и печалбите. UPL е една от най-бързо развиващите се компании на пазара на продукти за растителна защита днес, която стартира през 1969 г. като индийски производител на агрохимикали, а днес е вече успешна мултинационална компания с широко портфолио от маркови продукти.

С допълващата се комбинацият от отличната компетентност на UPL в производството на активни вещества и иновативния R & D двигател и технологични партньорства на Arysta, новата компания ще може да предложи на растениевъдите цялостни, конкурентни и диференцирани решения, като по този начин ще се превърне в комплексен доставчик за клиентите на ключови селскостопански пазари. Освен това обединеният бизнес ще разшири достъпа си до пазара и ще укрепи дистрибуторските си мрежи, достигайки до милиони фермери в над 100 страни.

Яй Шроф, главен изпълнителен директор на UPL, заяви: "Arysta има несравним опит в разработването на специализирани локални приложения, с което допълва нашите диверсифицирани решения за защита на културите на полето и прибраната продукция. Заедно, като "Новата UPL", можем да изпълним мисията си да бъдем водещ световен доставчик на цялостни решения за растителна защита, предназначени да гарантират дългосрочното изхранване
на света ".
Диего Лопес Касанело, президент на Arysta, заяви: "Днешното съобщение е огромен вот на
доверие в Arysta и нейния екип. Двете компании силно се допълват. Мащабът и възможностите на новата компания ще генерират значителна стойност за производителите, дистрибуторите и партньорите в иновациите. Тази сделка бележи началото на вълнуваща нова глава. "

# # #
За Ариста LifeScience
Arysta LifeScience е глобален доставчик на иновативни решения за растителна защита и
повишаване на добивите за различни култури и приложения. С повече от 250 активни вещества, Arysta LifeScience се фокусира върху разработването, формулирането, регистрацията, маркетинга и разпространението на продукти за растителна защита, със специални приложения, включително обеззаразяване на семена и биостимулатори. Компанията има почти 3 400 служители в повече от 60 държави, като приходите за й 2017 г. възлизат на близо 1,9 милиарда щатски долара. Arysta LifeScience понастоящем е собственост на корпорацията Platform Specialty Products (NYSE: PAH), глобален и диверсифициран производител на високотехнологични специализирани химически продукти ( www.platformspecialtyproducts.com ).
За повече информация относно Arysta LifeScience - www.arystalifescience.com .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.