1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд

Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд

Акценти в програмата

Разговори по гроздобер – къде е разковничето за успешно развитие на фермерството у нас. Това е темата в поредното издание на предаването „Земеделие на фокус“. Събеседници на Анета Божидарова са агрономът Иван Колаксъзов и технологът Николай Катеров - в шато край Чирпан. Бъдете пред екраните тази събота – 22 септември, от 06:40 ч. или гледайте онлайн излъчването на www.agrotv.bg .

Темите в предаването АГРОФОРУМ в 07:30 часа са повече от любопитни: Расте интересът към производството на лавандула. Фермерите търсят рентабилна техника за обезпечаване дейностите при отглеждане на културата

Трайните засушавания са вече тенденция в последните години. Затова все повече земеделци решават да инвестират в напоителни системи. Царевицата е културата, която се отблагодарява най-много при поливане. Доколко достъпна и полезна е инвестицията в капково напояване, ще разберем, като посетим землищата на селата Бистра и Калековец.

В по-късните часове на съботния ден по АГРО ТВ може да гледате: Обзор на най-важните теми от изминалата седмица: Стартира изработването на правила за организиране на фермерски пазари, агроспециалисти дават полезни съвети за младите стопани в сектор „Плодове и зеленчуци“. И още - капково напояване и ръчно бране на гроздето гарантират по-високото качество във винопроизовдството.

В събота и неделя – коментари по горещи теми от седмицата. Валентина Спасова разсъждава за съдбата на българското село и за евродепутатските илюзии по темата. Коментарът в неделя е посветен на началото на новия политически сезон у нас.

В съботната Aгротема Светлозара Димитрова разказва за изложбата "Птиците в изкуството и цар Фердинанд", в която оригинални акварелни илюстрации се показват за първи път пред публика. Неделната Aгротема е посветена на опазването на българските корени. Една сърцата българка основава училище по родолюбие в Италия.

Как във Финландия развиват екоземеделие и пазят елените. И още - как там живеят със спомена за Шипченската епопея и тяхното участие. В "Говори България", тази неделя от 18:00 часа, гост е Светлана Трифоновска, която стигна до Лапландия и Санта Клаус. А водещата Ваня Манолова продължава изкачването на връх "Шипка" с репортажи и интервюта от Долината на розите.

Защо 30 години хидромелиорациите у нас тънат в забвение – – гледайте предаването „Брюксел в превод“ в неделя, в 20:30 ч - с водещ Валентина Спасова. Темата е изключително важна за развитието на земеделието у нас.

Приятен уикенд с АГРО ТВ!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.