1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 20 000 земеделски производители получават безплатна консултантска помощ от НССЗ

20 000 земеделски производители получават безплатна консултантска помощ от НССЗ

Откри се международната конференция „Настояще и бъдеще на системите за съвети в земеделието и тяхната роля за внедряване на иновациите“

„Националната служба за съвети в земеделието заема важна роля в сектора. 20 000 земеделски производители се възползват от безплатните консултации за млади фермери и малки стопани по средно 3-4 пъти годишно, което ако го калкулираме им спестява милиони левове“. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на международната конференция „Настояще и бъдеще на системите за съвети в земеделието и тяхната роля за внедряване на иновациите“.

Убеден съм, че на колегите не им е лесно, те трябва да разбират от всичко, но смятам, че си вършат добре работата, каза още Румен Порожанов. И добави, че дейността трябва да се надгражда, особено в контекста на предизвикателствата относно бъдещата Обща селскостопанска политика.

Службата ще бъде прецизен инструмент при изпълнение на политиките на министерството, заяви и изпълнителният директор на НССЗ Младен Младенов. Представителите на съветническите служби на Сърбия, Хърватска, Словения и Македония поздравиха българската страна за установяването на партньорството между тях през 2015 г. в София. Целта на конференцията е да се обменят широк кръг от знания, опит и идеи от участниците и да се обсъдят възможностите за развитие на консултантските услуги в областта на земеделието през новия програмен период 2021-2027 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.